I le masina o Iulai 2022, na paʻu ai i le sili atu i le 50% le faʻatau atu o ula papaʻe a Vietnam i le Iunaite Setete!

Ia Iulai 2022, na faʻaauau pea ona faʻaitiitia le faʻatauina atu o ula papaʻe a Vietnam ia Iuni, ma oʻo atu i le US $ 381 miliona, i lalo 14% i lea tausaga ma lea tausaga, e tusa ai ma le lipoti a le Vietnam Seafood Producers and Exporters Association VASEP.
I totonu o maketi tetele e auina atu i fafo ia Iulai, o ula paʻepaʻe e auina atu i fafo i Amerika na paʻu i le 54% ma le paʻu paʻepaʻe na auina atu i Saina na paʻu i le 17%.O fa'atau atu i isi maketi e pei o Iapani, Iuni a Europa, ma Korea i Saute o lo'o fa'atumauina pea le fa'atupulaia lelei.
I masina muamua e fitu o le tausaga, na fa'amauina ai le fa'atupulaia o ula i fafo i le lima masina muamua, fa'atasi ai ma sina pa'u laititi na amata ia Iuni ae fa'aitiitia le pa'u ia Iulai.O le fa'aputuina o ula i fafo i totonu o le 7 masina e $2.65 piliona le aofa'i, o se si'itaga e 22% i lo le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga talu ai.
US:
Na amata fa'agesegese le fa'atauina atu o ula a Vietnam i le maketi a Amerika ia Me, pa'u i le 36% ia Iuni ma fa'aauau pea ona pa'u i le 54% ia Iulai.I masina muamua e fitu o le tausaga nei, na o'o atu i le $550 miliona le ula ula i Amerika, i lalo ifo o le 6% i lea tausaga ma lea tausaga.
O le aofa'i o ula mai Amerika na fa'aulufaleina mai ua fa'atuputeleina talu mai Me 2022. O le mafua'aga o lo'o ta'ua o le maualuga o fa'amaumauga.O fa'afitauli tau fa'atauga ma femalagaiga e pei o le pisi o le uafu, si'itia o tau o uta, ma le le lava o le teuina o le malulu ua mafua ai ona pa'u'u mai ula mai Amerika.Ua fa'aitiitia fo'i le malosi fa'atau o mea'ai sami, e aofia ai ula, i le fa'atauga.
O le tau i le US e faʻaalu ai tagata ma le faʻaeteete.Ae ui i lea, i le vaitau o lumanaʻi, pe a malosi le maketi o galuega a Amerika, o le a sili atu mea.E leai se utiuti o galuega o le a manuia ai tagata ma fa'ateleina tupe fa'aalu a tagata fa'atau i ula.Ma o tau o ula a Amerika o loʻo faʻamoemoe foi e feagai ma le faʻaititia o le mamafa i le afa lona lua o le 2022.
Saina:
O ula a Vietnam na auina atu i Saina na pa'ū i le 17% i le $38 miliona ia Iulai ina ua malosi le tuputupu aʻe i le ono masina muamua.I masina muamua e fitu o lenei tausaga, o ula e auina atu i fafo i lenei maketi na oʻo i le US $ 371 miliona, o se 64 pasene faʻaopoopo mai le vaitaimi tutusa i le 2021.
E ui ina ua toe tatala le tamaoaiga o Saina, ae o loʻo faʻamalosia pea tulafono faʻaulufale mai, ma mafua ai le tele o faigata mo pisinisi.I le maketi a Saina, e tatau foi ona matua tauva le au fai ula a Vietnamese ma le au faatau mai Ekuatoa.O lo'o fa'atupuina e Ekuatoa se ta'iala e fa'ateleina ai oloa fa'atau atu i Saina e fa'amalieina ai le fa'aititia o oloa fa'atau atu i Amerika.
O ula e auina atu i fafo i le maketi a le EU na siitia pea i le 16% i lea tausaga ma lea tausaga ia Iulai, na lagolagoina e le maliega EVFTA.O oloa auina atu i fafo i Iapani ma Korea i Saute na tumau pea le mautu ia Iulai, i luga ole 5% ma le 22%, i le faasologa.O pasese o nofoaafi i Iapani ma Korea i Saute e le maualuga e pei o atunuu i Sisifo, ma o le tau o le tau i nei atunuu e le o se faafitauli.O mea nei e talitonu e fesoasoani e fa'amautu le tuputupu a'e mautu o ula i fafo i maketi nei.


Taimi meli: Sep-02-2022

  • Muamua:
  • Sosoo ai: